Kokboken Global matkultur kommer ut i april 2025 och innehåller recept och berättelser från personer från hela världen som har flyttat till Sverige. Och inte bara det – vi har också med intervjuer med mathantverkare och ekologiska bönder.
I boken tar vi med dig på en resa genom Sverige, från Övertorneå i norr, där du bland annat får träffa Taz Huggins från Australien, till Malmö i söder, där Nablus Mejeri berättar om sitt prisbelönta företag och hur de tillverkar palestinska ostar.

Totalt har jag, Marloes Öhrnell, intervjuat 44 olika personer och företag, som alla har delat med sig av sina bästa recept och berättat historierna bakom maten – och om hur de kom till Sverige. Generositeten har varit överväldigande. När jag som författare har besökt personer från Ukraina, Syrien, Thailand eller Marocko, har jag blivit bjuden på dignande bord med kryddiga, vackra och utsökta rätter.
Allt detta hittar du i Global matkultur – en kokbok fylld av smaker, berättelser och möten.