Bokrelease!
Den 2 juli var det bokrelease för kokboken Global Matkultur i Sverige. Den ägde rum på Långheds bygdegård i Hälsingland. Tack alla som kom för att fira den här boken som så många har bidragit till!
Global Matkultur i Sverige finns att köpa i alla stora online bokhandel, och hos Whip media.

E-bok och tryckt bok
Kokboken Global Matkultur i Sverige publicerades i juni 2025. Här hittar du 58 recept och personporträtt från personer som har flyttat från världens alla hörn till Sverige. E-boken finns att få på Smakminnens hemsida.

Alla kontinenter
44 personer från 28 länder har bidragit med sina recept till kokboken. Vi har kryddstarka grytor från Östra Afrika, en härlig nudelrätt från Filippinerna och några klassiska rätter från olika länder runtom i Europa. Men det som gör den här kokboken unik är människorna bakom recepten. De delar med sig av sin historia som gör att rätterna får en extra dimension. Det här vill du inte missa!
Närproducerad mat
Lokala produkter, tillverkade av yrkeskunniga odlare och mathantverkare gör maten du lagar så mycket godare. I kokboken presenterar vi småskaliga bönder och olika mathantverkare som har sina företag runtom i Sverige. Ett hållbart miljötänk och att främja lokala företag är grundpelarna för framtidens matproduktion, menar vi på Global Matkultur.