Personliga recept
Under hösten och våren 2024 har vi intervjuat och fotograferat personer från hela världen som med sina maträtter bidrar till en kokbok som kommer ut under våren 2025. Varje person som är med i boken berättar om de historiska maträtterna de har bidragit med, för varje rätt har sin historia och minnen.
Vi tar inte längre emot bidrag i form av recept till boken, men du är varmt välkommen att skicka in recept som kan publiceras här på sidan.
Passa på att förbeställa e-boken vilket du enkelt kan göra här på sidan. Vi kommer även att trycka upp en liten upplaga, och den tryckta kokboken kan då köpas genom de stora online bokhandel.
Alla kontinenter
Över 35 personer från mer än 25 länder har bidragit med sina recept till kokboken. Vi har kryddstarka grytor från Östra Afrika, en härlig nudelrätt från Filippinerna och några klassiska rätter från olika länder runtom i Europa. Men det som gör den här kokboken unik är människorna bakom recepten. De delar med sig av sin historia som gör att rätterna får en extra dimension. Det här vill du inte missa!
Närproducerad mat
Lokala produkter, tillverkade av yrkeskunniga odlare och mathantverkare gör maten du lagar så mycket godare. I kokboken presenterar vi småskaliga bönder och olika mathantverkare som har sina företag runtom i Sverige. Ett hållbart miljötänk och att främja lokala företag är grundpelarna för framtidens matproduktion, menar vi på Global Matkultur.
Gratis e-bok
Boken kommer att tryckas hos Vulkanmedia och e-boken är gratis i den utsträckning det logistiskt sätt går. Både den tryckta boken och e-boken kommer att finnas hos alla stora online bokhandel där du kan köpa den för en symbolisk summa.